Exchange rates: 1 EUR = 4.69 PLN; 1 USD = 4.4 PLN [more...]
Language: polski english

 

 

Lena2

[Poland]Koncentrat do ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

E-mail this Product to friend Add this Product to Basket

Przeznaczony jest do wytwarzania wyrobów i półproduktów ciastkarskich uproszczoną metodą technologiczną. Koncentrat pozwala na przygotowanie w kilka minut ciasta do wypieku babek, babeczek, ciastek i spodów biszkoptowych. Użycie polepszacza o właściwościach emulgujących, napowietrzających i stabilizujących masy ciastkarskie pozwala uzyskać wyroby o dużej objętości, delikatnej strukturze, dobrej krajalności i przedłużonej świeżości.


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

SKŁADNIKI - na 1000 g wyrobu gotowego
Koncentrat - 95 g
Mąka pszenna - 345 g
Cukier puder - 190 g
Margaryna - 190 g
Jaja - 225 g (4 szt.)
Woda zima - 75 g
RAZEM - 1120 g
ubytki technologiczne - 120 g
masa wyrobu gotowego - 1000 g

Margarynę roztopić. Mąkę, cukier, koncentrat wymieszać. Następnie dodać wystudzoną roztopioną margarynę i jaja. Wszystkie składniki miksować ok. 5 min. aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto przełożyć do uprzednio przygotowanych foremek. Foremki z ciastem wstawić do podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180-190 C. Czas wypieku 45-50 min.

Opakowanie - standard worki 10 kg lub na życzenie klienta.
Inquire now

 

Additional information:

Place of origin:Polska
Price:Ask for price
Packing:10 kg

 

Related products: Food & Beverages ->Food Ingredients

 
     
 

Lena2

Street:Wrocławska 53-59
City:Kalisz
Postal code:62-800
Region:Greater Poland
Country:Poland
Phone: +48 62 762 09 13
Fax: +48 62 762 09 13

Contact person

Name and Surname: Tomasz Chlebowski
Mobile: +48 502 751 759
Inquire now